Παίζουμε δημιουργικά: Τα πρώτα μας επιτραπέζια

Πριν λίγες ημέρες το Σποράκι έκλεισε τα 3 έτη και θεωρήσαμε πως είναι η ιδανική ηλικία για να της συστήσουμε τα πρώτα επιτραπέζια! Έπειτα από μεγάλη αναζήτηση καταλήξαμε πως τα ιδανικά για να ξεκινήσουμε θα ήταν ένα παιχνίδι Memo-Lotto από την αγαπημένη μας Djeco, και ένα δεύτερο επιτραπέζιο από την εξίσου αγαπημένη εταιρεία Haba. Kαι οι δύο αυτές ευρωπαικές εταιρείες είναι πολυβραβευμένες, και διακρίνονται για τα οικολογικά, από ασφαλή υλικά παιχνίδια τους. Τα επιτραπέζια τα προμηθευτήκαμε από το www.toys.gr, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητα και τον εξαιρετικό σχεδιασμό. 


Είναι το αγαπημένο επιτραπέζιο της Μυρτώς! Από τότε που το αποκτήσαμε δεν περνάει μέρα που να μην παίξουμε με αυτό, και 9 και 10 φορές συνεχόμενες (δηλαδή κοντά 1 ώρα, χωρίς να βαρεθεί ούτε εκείνη ούτε εμείς)! 
Το ξύλινο αυτό παιχνίδι, λοιπόν, είναι ένας συνδιασμός μεταξύ ενός λόττο και ενός παιχνιδιού μνήμης. Περιλαμβάνει 4 πίνακες, 4 λίστες αγορών και 16 ξύλινες μάρκες που αντιστοιχούν στα 16 αντικείμενα που πρέπει να ψωνίζουν οι 4 παίκτες. 

Ο κάθε παίκτης αναλαμβάνει από ένα μαγαζάκι (το λιοντάρι έχει μανάβικο, η γατούλα κατάστημα ρούχων, το κουνελάκι κατάστημα παιχνιδιών και το αρκουδάκι έχει αρτοποιείο). Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρουν οι παίκτες να συμπληρώσουν και τα 4 αντικείμενα που τους ζητά η λίστα τους! 
Αυτό το παιχνίδι εξασκεί τη μνήμη και τη συγκέντρωση, ενώ εμπλουτίζει το λεξιλόγιο των παιδιών. Συν τοις άλλοις, μαθαίνουν να περιμένουν τη σειρά τους, εξασκούν την υπομονή τους και μαθαίνουν πως άλλοτε θα κερδίζουν και άλλοτε θα χάνουν

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!Οι τέσσερεις μονόκεροι, ο Φωτεινός, ο Αστερούλης, ο Μενεξεδένιος και ο Σβούρας είναι οι καλύτεροι φίλοι και ζούνε στη μακρινή χώρα των φωτεινών σύννεφων. Τους αρέσει να παίζουν με λαμπυρίζοντες ροζ κρυστάλλους και να κάνουν τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο. Όταν ξεσπά μια μεγάλη καταιγίδα, οι μονόκεροι πετούν μακριά και κατευθύνονται στον Ήλιο που θα τους κρατήσει ασφαλείς. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσουν στον Ήλιο έχοντας συγκεντρώσει τους περισσότερους κρυστάλλους. 

Στην αρχή η Μυρτώ ζοριζόταν να κατανοήσει την έννοια του ζαριού, ότι δηλαδή πρέπει το πιόνι της να προχωρήσει όσα βήματα υποδείκνυε ο αριθμός πάνω στο ζάρι. Το παίξαμε αρκετές φορές και τώρα του έχει πάρει τον αέρα, μιας και το ζάρι δεν είναι το κλασσικό που μετρά έως το 6, αλλά έχει μέχρι 3 συννεφάκια (γαλάζιο ζάρι) ή μέχρι 3 κρυστάλλους (ροζ ζάρι).  

Και αυτό το επιτραπέζιο της άρεσε αρκετά, ενώ μαγνητίστηκε από τους ροζ κρυστάλλους που περιέχει (ενώ μπορεί να χάσει σε κάποιον γύρο παιχνιδιού, πάντα καταλήγει να έχει τους περισσότερους κρυστάλλους χαχαχα)

Κατάλληλο από 3-8 ετών


Σας εύχομαι ένα υπέροχο υπόλοιπο σαββατοκύριακο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου