Παίζουμε δημιουργικά με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ελληνικής εταιρείας SVOORA

Δύο χρόνια τώρα που γράφω στο Shabby Mommy και σας συστήνω την καθημερινότητά μας και τα δημιουργικά πρωινά μας με το Σποράκι, θα έχετε καταλάβει ότι δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στα φυσικά υλικά και στα εκπαιδευτικά παιχνίδια που μέσα από την απλοϊκότητά τους, αφήνουν χώρο στην προσωπικότητα και τη φαντασία του παιδιού.
Πρόσφατα, ψάχνοντας τρόπους για να ξεκινήσουμε την εκμάθηση του αλφάβητου με το Σποράκι, έπεσε το μάτι μου στα δύο αυτά εκπαιδευτικά παιχνίδια από την ελληνική εταιρεία SVOORA. Για να πω την αλήθεια, δεν πίστευα ότι ελληνική εταιρεία θα μπορούσε να κατασκευάσει τόσο όμορφα και λειτουργικά προϊόντα, από φυσικά, ασφαλή υλικά, που να συγκρίνονται (και ίσως να ξεπερνούν) σε ποιότητα με τα αντίστοιχα προϊόντα γνωστών εταιρειών του εξωτερικού.


H ελληνική εταιρεία SVOORA (μέλος του ομίλου εταιρειών ΤΣΙΡΩΝΗΣ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε να σχεδιάζει και να παράγει τα δικά της προϊόντα το 2015, έχοντας σαν βασικές αξίες:
  • την ποιότητα
  • την εκπαιδευτική αξία
  • τον εξαιρετικό σχεδιασμό
  • την περιβαλλοντική ευαισθησία
Πολύ μεγάλο μέρος των προϊότων που διαθέτει είναι βραβευμένα για την ποιότητα, τη σχεδίαση και την εκπαιδευτική τους αξία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν επισκεφθείτε το site της (www.svoora.com), εκτός από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, θα μαγευτείτε από τα υπέροχα μουσικά όργανα που διαθέτει, τα ξύλινα οικολογικά διακοσμητικά, και τα παραμυθένια καλειδοσκόπια! 

Τα προϊόντα που επιλέξαμε αρχικά να προμηθευτούμε είναι το ξύλινο ελληνικό αλφάβητο σε ξύλινη βάση, που συνοδεύεται από 50 κάρτες (flash cards), και τους ξύλινους κύβους με το αλφάβητο και τους αριθμούς.

Το ξύλινο ελληνικό αλφάβητο με εντυπωσίασε με την πρωτότυπη και πολύ ποιοτική κατασκευή του. Τα 24 κεφαλαία γράμματα είναι κατασκευασμένα από ξύλο, και τοποθετούνται σαν παζλ σε μια ξύλινη βάση. Τα χρώματα των γραμμάτων είναι πολύ όμορφα και παστελ, και αντιστοιχούν στο ίδιο χρώμα που έχει η θέση τους στη ξύλινη βάση. 
Πίσω από κάθε γράμμα υπάρχει μια εγκοπή ώστε να περνάει συρταρωτά από ένα δεύτερο ξύλινο τμήμα που "κουμπώνει" στην μεγάλη ξύλινη βάση. Έτσι το παιδί μπορεί να σχηματίζει μικρές λέξεις και να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες των καρτών. Επιπλέον, τα γράμματα των λέξεων επανω στις κάρτες αντιστοιχούν χρωματικά στα ξύλινα γράμματα του πίνακα, για να διευκολύνουν και τα μικρότερα σποράκια στην πρώτη τους επαφή με το ελληνικό αλφάβητο.

Το αγαπήσαμε αυτό το παιχνίδι και το χρησιμοποιούμε καθημερινά, είτε μόνο του, είτε συνδιαστικά με άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κάνουμε με τη μικρή για την εκμάθηση του αλφάβητου.


Αν με ακολουθείτε στο instagram θα αναγνωρίσετε τα ξύλινα γράμματα του εκπαιδευτικού παιχνιδιού της SVOORA σε αρκετές δραστηριότητές μας!
Οι ξύλινοι κύβοι με το αλφάβητο και τους αριθμούς είναι ένα εξίσου πρωτότυπο και όμορφο εκπαιδευτικό παιχνίδι, με πολλούς τρόπους χρήσης και απευθυνόμενο σε ένα αρκετά μεγάλο ηλικιακό εύρος (18+ μηνών έως και 6 ετών).

Eίναι κατασκευασμένοι από ξύλο, και απεικονίζουν τα 24 κεφαλαία γράμματα, αριθμούς (0-9) και αριθμητικά σύμβολα (- + = x κ.α).Έτσι τα σποράκια θα μπορούν να εξασκηθούν και στην εκμάθηση του ελληνικού αλφάβητου αλλά και στις αριθμητικές πράξεις. Για τα μικρότερα σποράκια, οι κύβοι μπορούν να λειτουργήσουν σαν τουβλάκια για κατασκευές ή σε παιχνίδια διαχωρισμού χρωμάτων (color sorting). 


Οι κύβοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδιαστικά με το ξύλινο αλφάβητο και τις κάρτες του, μιας και τα χρώματα των γραμμάτων και στα δύο παιχνίδια είναι ίδια. Και τα δύο αυτά εκπαιδευτικά παιχνίδια βοηθούν στην γλωσσική ανάπτυξη, την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας και της μαθηματικής σκέψης, καλλιεργούν τη λογική σκέψη και την αναγνώριση χρωμάτων, σχημάτων, μεγέθους.

Τα ποιοτικά παιχνίδια της ελληνικής εταιρείας SVOORA μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Toys.gr, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων προϊόντων με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητα και τον εξαιρετικό σχεδιασμό. Εκτός από την ελληνική εταιρεία SVOORA, οι εταιρείες που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Τoys.gr, ανήκουν στην "αφρόκρεμα" των εργοστασίων ποιοτικού παιδικού παιχνιδιού παγκοσμίως (εταιρείες όπως η Haba, Sigikid, Djeco, Pin Toys κ.ά.) και διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, σεβόμενες και το περιβάλλον (χρησιμοποιώντας ξυλεία που προέρχεται από βιώσιμα δάση και διατηρώντας εγκαταστάσεις που αξιοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας). 
Καλή και δημιουργική εβδομάδα να έχετε!


1 σχόλιο: