Βιβλιοπρόταση: Ρόζα το Τερατάκι (Μικρή Σελήνη)

"Πριν ακόμα γεννηθεί, η Ρόζα το τερατάκι ήταν διαφορετική από όλους τους άλλους..."

Ένα υπέροχο παραμύθι για τη διαφορετικότητα με πρωταγωνίστρια το πιο γλυκό τερατάκι, από τον νέο και πολλά υποσχόμενο εκδοτικό οίκο "Μικρή Σελήνη"!


Η Ρόζα γεννιέται διαφορετική από όλους τους άλλους..είναι μαλλιαρή, ροζ και πάντα χαμογελαστή, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι μικροσκοπικοί, ασπρόμαυροι και μόνιμα κατσούφιδες. Ζει σε ένα μέρος που δεν έχει ποτέ ήλιο, και όλα είναι γκρίζα και μουντά. Της αρέσει να γελά, να σκαρφαλώνει στα δέντρα, και ακόμα και αν πέφτει δεν χάνει το χαμόγελό της. Μια μέρα αποφασίζει να αφήσει το μέρος όπου γεννήθηκε και να ψάξει να βρει έναν καλύτερο τόπο. Και ξεκινά...


Ανέβηκε βουνά, διέσχισε θάλασσες και ερήμους, και ταξίδευε πολλές, πολλές ημέρες. Ώσπου αντικρύζει έναν ήλιο λαμπερό και έναν τόπο γεμάτο χρώματα. Οι κάτοικοί του ήταν διαφορετικοί μεταξύ τους, μοναδικοί, και όλοι συμβίωναν αρμονικά. Και η Ρόζα το τερατάκι βρήκε επιτέλους το μέρος που την έκανε ευτυχισμένη!


Η Ρόζα το Τερατάκι είναι το πρώτο βιβλίο της ταλαντούχας Ισπανίδας δημιουργού Olga de Dios, που της άνοιξε το δρόμο προς τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, της συγγραφής και της εικονογράφησης. Κυκλοφόρησε στην Ισπανία το 2013, έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία και βραβεύτηκε. Η Ρόζα μιλάει για τη διαφορετικότητα με τρόπο απλό, κάτι που κάνει την ιστορία της εύκολα κατανοητή ακόμα και από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας. Εξίσου σημαντικό είναι πως η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, αν και τερατάκι, παρουσιάζεται με έναν πολύ τρυφερό τρόπο, έχοντας ένα μόνιμο χαμόγελο, γεμάτη αισιοδοξία και παιδικότητα. Έτσι καταφέρνει να αποδομήσει την γνωστή εικόνα των τεράτων και να βοηθήσει τα παιδιά να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να αποδεχτούν ευκολότερα το διαφορετικό.


Στο blog της Μικρής Σελήνης μπορείτε να πάρετε ιδέες για διαδραστική ανάγνωση του βιβλίου  Οι παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί μπορούν να εμπνευστούν από δύο προγράμματα που εκπόνησαν νηπιαγωγοί στην Ισπανία με θέμα τη Ρόζα, που τα δοκίμασαν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Η Ρόζα το Τερατάκι κυκλοφορεί στα ελληνικά από τη Μικρή Σελήνη, το νέο «παιδί» των πολύ γνωστών Εκδόσεων Ψύχαλου. Καλοτάξιδη να είναι, και ανυπομονούμε για όλα τα όμορφα που ετοιμάζετε! 

Σας φιλώ, να έχετε ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο!3 σχόλια:

  1. Α! νομίζω αυτό θα αρέσει πολύ στα παιδιά μου! ευχαριστω για την πρόταση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το ροζ τερατάκι πρέπει να το αγοράσω για τα τερατάκια μου!!! Θα μας ταιριάζει τέλεια χαχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή