Οι φίλες μαγειρεύουν: Σοκολατένιο cheesecake

H Bίκυ μοιράζεται μαζί μας μια πεντανόστιμη και άκρως σοκολατένια παραλλαγή του αγαπημένου, κλασικού cheesecake. Iδανική για όσους αγαπούν το chessecake και, κυρίως, τη ΣΟΚΟΛΑΤΑ! 

Να ‘μαι πάλι εδώ …. Στον απόηχο του Πάσχα και μετά από μια περίοδο πολλών υποχρεώσεων και πιεσμένου προγράμματος σκέφτηκα ότι η καλύτερη επάνοδος θα ήταν με ένα ωραίο γλυκάκι νόστιμο, εύκολο και πολύ γρήγορο. Είναι μια τούρτα σοκολάτας;;;;.... μια τάρτα με βελούδινη σοκολατένια κρέμα;;;;;...ή ένα διαφορετικό cheesecake;;; Δεν ξέρω. Όπως και να το ονομάσεις αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να το φτιάξεις. Δε θα σου πάρει χρόνο η παρασκευή του, αλλά ούτε και η κατανάλωση ….χιχιχι!!! Δε λέω άλλα, προχωράω στη συνταγή.


ΥΛΙΚΑ

Για τη ΒΑΣΗ χρειαζόμαστε:
400 γραμ. μπισκότα βρώμης με επικάλυψη σοκολάτας
180 γραμ. βούτυρο ή μαργαρινη λιωμένο


Για την ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
500 γραμ. τυρί mascarpone
500 γραμ. πραλίνα φουντουκιού


Για την ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
200 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γραμ. ψιλοκομμένοι και καβουρδισμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας

ή έτοιμο σιρόπι σοκολάτας

ή 150 γραμ κρέμα γάλακτος
150 γραμ. πραλίνα φουντουκιού ή την ίδια ποσότητα ψιλοκομμένης κουβερτούρας


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η βάση γίνεται κλασσικά όπως η βάση του γνωστού cheesecake. Τρίβω τα μπισκότα στον πολυκόφτη και παράλληλα λιώνω το βούτυρο σε μπρικάκι ή στο microwave. Τέλος ανακατεύω τα δύο υλικά και σε φόρμα με αποσπώμμενη βάση στρώνω ομοιόμορφα το μπισκότο και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
Η απλούστατη, πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα γίνεται ως εξής: ανακατεύω τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθουν. Έπειτα τη στρώνω πάνω από τη βάση, ξαναβάζω στο ψυγείο και ανάλογα με το χρόνο και τα υλικά που έχω στο ντουλάπι μου αποφασίζω την επικάλυψη που θα φτιάξω.
Για το έτοιμο σιρόπι σοκολάτας δεν έχω να πω πολλά, ανοίγω τη συσκευσία και διακοσμώ το γλυκό μου με όση ποσότητα επιθυμώ. Στις φωτογραφίες της ανάρτησης έχω επιλέξει τη λιωμένη κουβερτούρα και τους ξηρούς καρπούς, που είναι επίσης απλή διαδικασία μιας και με ένα κουτάλι σχηματίζω γραμμές ρίχνοντας μικρές ποσότητες σοκολάτας πάνω στο γλυκό και τελειώνοντας με τους ξηρούς καρπούς. Στην τρίτη επιλογή που σας δίνω ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να φουσκώνει στην περίμετρο της κατσαρόλας αδειάζω την κρέμα είτε στην πραλίνα, είτε στην κουβερτούρα ανακατεύοντας
καλά. Ρίχνω το μείγμα αφού κρυώσει ελαφρά πάνω στο γλυκό και βάζω στο ψυγείο για να παγώσει.


Tips

1. Ο κανόνας ποσότητας της κρέμας είναι όσο απ’ το ένα, τόσο και το άλλο.
2. Εγώ προτιμώ να αφήσω το γλυκό όλο το βράδυ ψυγείο και να το σερβίρω την επόμενη μέρα , νομίζω ότι έτσι δένουν καλύτερα τα υλικά και οι γεύσεις .
3. Μια πρόταση σερβιρίσματος είναι σε ατομικές μερίδες σε διάφανα ποτηράκια ή μπολάκια.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!


3 σχόλια: