Βιβλιοπρόταση: Αν θέλεις να δεις φάλαινα (Εκδόσεις Νεφέλη)

Μόλις μπήκα στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Νεφέλη, στην οδό Ασκληπιού, κατευθύνθηκα στην παιδική γωνιά και το χέρι μου αμέσως έπιασε δύο βιβλία που με κέρδισαν από το εξώφυλλο και τον τίτλο τους. Το πρώτο είναι το βιβλίο "Φίλοι", το οποίο και βρήκα εξαιρετικό και σας παρουσίασα εδώ! Το δεύτερο το διάλεξα γιατί μύριζε θάλασσα και περιπέτεια, γιατί οι εικόνες και η αφήγηση μού προκάλεσαν μια εσωτερική γαλήνη, και γιατί έκρυβε κάτι βαθύ, όπως ο ωκεανός!


"Αν θέλεις να δεις φάλαινα, 
χρειάζεσαι πρώτα ένα παράθυρο,
και μια μεγάλη θάλασσα"Λίγες λέξεις από την Julie Fogliano, στην αριστερή πάντα σελίδα, γραμμένες με ήρεμο και πυκνό λόγο, δημιουργούν μια ιστορία που μιλά την απλή και ζεστή γλώσσα των παιδιών και αφήνει χώρο για την φαντασία τους. Η εικονογράφηση του βιβλίου από την Erin E. Stead είναι ονειρεμένη, έχοντας κεντρικό ήρωα ένα χαριτωμένο κοκκινομάλλικο αγοράκι, τον τετράποδο φίλο του και μια ήρεμη θάλασσα. Κάθε εικόνα συνοδεύει τέλεια την αιθέρια διάσταση του κειμένου, και σε ταξιδεύει!

"και χρόνο, για να περιμένεις,
χρόνο για να κοιτάς,
χρόνο για να αναρωτιέσαι "αυτό είναι φάλαινα;"


Ένα βιβλίο που μιλά για την υπομονή και επιμονή σαν τις υπέρτατες αρετές ώστε να επιτύχεις τους στόχους σου, τα όνειρά σου·  για ένα ταξίδι που σημασία δεν έχει μόνον ο προορισμός, αλλά η διαδρομή προς αυτόν. Ένα βιβλίο που συμβουλεύει, με αριστοτεχνικό τρόπο, μικρούς και μεγάλους να μειώσουν τους έντονους ρυθμούς που επιβάλλει η σημερινή κοινωνία, και να ξεκινήσουν να απολαμβάνουν τα μικρά και ουσιαστικά της ζωής. Είτε αυτά κρύβονται στο μεθυστικό άρωμα ενός τριαντάφυλλου, είτε στο αγνάντεμα του ουρανού και των σχημάτων που έχουν τα σύννεφα, είτε σε ένα μικρό έντομο επάνω στις φυλλωσιές. Ένα βιβλίο που, μέσα από έναν ήρεμο ρυθμό λέξεων, φωνάζει "μείωσε ταχύτητα, ευχαριστήσου τις μικρές στιγμές που χαρίζουν υπέρμετρη ευτυχία, και θα φτάσεις στην αφετηρία σου...άλλωστε, το ταξίδι μετράει, όχι ο προορισμός".Στα μάτια μου αυτό το βιβλίο είναι μια παιδική "Ιθάκη".. Με απλά λόγια, παραδίδει το μεγαλύτερο μάθημα. Με όμορφες παρομοιώσεις, προτρέπει τον καθένα μας να είναι αληθινός στο ταξίδι του, στα όνειρά του και στα πιστεύω του. Να γεμίσει εμπειρίες, μυρωδιές, εικόνες, ήχους, ακόμα και να κάνει λάθη. Και η ανταμοιβή είναι η φάλαινα, το μεγάλο "θέλω" του καθενός μας! Το άπιαστο, αλλά, τελικά, τόσο προσιτό όνειρο που οδηγεί στην εσωτερική γαλήνη και σε μια γεμάτη ζωή.Το βιβλίο «αν θέλεις να δεις φάλαινα» των Julie Fogliano και Erin E. Stead, κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Νεφέλη σε απόδοση του Θεόφιλου Μπαχτσεβάνη, και μπορείς να το βρεις εδώ

Ευχαριστώ τις Εκδόσεις Νεφέλη που με τίμησαν με την έναρξη της συνεργασίας μας. Μείνετε συντονισμένοι γιατί σύντομα ακολουθεί διαγωνισμός μέσω της σελίδας της Shabby Mommy στο Facebook με δώρο δύο αντίτυπα του καταπληκτικού αυτού βιβλίου.

Λίγα λόγια για τα βιβλία των Εκδόσεων Νεφέλη που θα σας καταπλήξουν:
Κατέχει διεθνή βραβεία για την ποιότητα των βιβλίων, τόσο όσον αφορά στις τεχνικές παραγωγής, όσο και στις επιλογές των κειμένων. Τα βιβλία τυπώνονται με οικολογικά μελάνια και βερνίκι νερού, σε χαρτί βιοδιασπώμενο, με ουδέτερο Ph, λευκιασμένο χωρίς χλώριο, με πιστοποίηση FSC. Για αυτό και είναι απόλυτα ασφαλή και κατάλληλα για τα παιδικά χεράκια!
 2 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ όμορφο, καταπληκτική εικονογράφηση!Περιμένουμε το διαγωνισμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 🌸 ΤΙ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ..! ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ , ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ...ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΦΑΛΑΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ..ΤΙ ΛΕΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή